Voeding en maaltijdbeleving

Doel

Aanreiken van tips en adviezen om verbeteracties te kunnen formuleren naar aanleiding van de registratie van de kwaliteitsindicator B ‘Onbedoeld gewichtsverlies’

​​

Programma

De registratie van de kwaliteitsindicator B omvat volgende registraties:

  • B1: Percentage bewoners met onbedoeld gewichtsverlies van 5% of meer lichaamsgewicht in de afgelopen maand

  • B2: Percentage bewoners met onbedoeld gewichtsverlies van 10% of meer lichaamsgewicht in de afgelopen zes maanden

 

Samen met de deelnemers delen we volgende zaken met elkaar:

  • Kritisch bekijken van de eigen resultaten van de KI (resultaten van 2018 – 2019 - 2020).

  • Focus op de eigen gehanteerde procedure maaltijdgebeuren, opvolging gewichten én de uitwerking ervan in praktijk.

  • Wat verwacht de zorginspectie?

  • Hoe voorkomen we onbedoeld gewichtsverlies, welke acties worden gezet na analyse van de registratie?

 

Aan het einde van de vorming kan elke organisatie één of meerdere verbeteracties formuleren waarmee ze concreet in de organisatie aan de slag kunnen gaan.

 

Deze vorming maakt ook deel uit van het traject ‘Kwaliteitsrondetafel’.

​​

​​Doelgroep

Hoofdverpleegkundigen, kwaliteitscoördinator, hoofd bewonerszorg en referentieverpleegkundigen van het WZC.

​​

Werkvormen

Leren van elkaar staat centraal tijdens deze vorming: interactief werken met eigen resultaten van de kwaliteitsindicator en eigen procedures, alsook mogelijke verbeteracties en manieren van aanpak delen met elkaar.

Praktisch

Syllabus, vormingsattest, koffie en dranken inbegrepen.

Ontvangst vanaf 13:00u

 

 

Voeding en maaltijdbeleving

13:30 - 16:30
16
nov

Muizendries 35, 9070 Destelbergen

95 ex. BTW