Lean in de zorg: intervisie

Deze opleiding komt in aanmerking voor functiecomplement

Doel

Via deze intervisie bieden we iedereen die actief aan de slag wil met de lean visie, de mogelijkheid om informatie uit te wisselen, cases en problemen te bespreken waarmee zij dagelijks geconfronteerd worden. Het is de bedoeling dat dit een verrijkende ervaring wordt die mee helpt bouwen aan kwalitatieve zorg en een vermindering van de werkdruk.

 

Inhoud 

Tijdens deze intervisie komen diverse thema’s aan bod. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer eigen ideeën en onderwerpen aanreikt.

Via een LEAN simulatiespel gericht op verschillende thema’s, ervaar je op een interactieve manier hoe LEANprincipes in een praktijkvoorbeeld toe te passen en wat het effect hiervan kan zijn voor jezelf, team en organisatie.

 

Aanpak

Bij het zoeken naar oplossingen voor moeilijke situaties en problemen gaan we eveneens op zoek naar succeservaringen. Naar gelijkaardige situaties die wél goed gingen. Knelpunten, problemen en voorbeelden van goede praktijken komen aan bod waarbij optimaal gebruik gemaakt wordt van elkaars kennis en ervaring.

We bespreken en diepen casussen uit en dagen elkaar uit om verder te zoeken. We stellen daarbij elkaars beperkende overtuigingen in vraag en ondersteunen elkaar in het zoeken naar ander gedrag.

De Anker intervisiecoach bewaakt de methodiek en er wordt gezorgd voor een constructieve sfeer waarin kan gewerkt worden.

 

Doelgroep

Deze intervisie richt zich naar iedereen die betrokken is bij efficiënt werken.

 

Praktisch

Op jaarbasis voorzien we 4 intervisiesessies van telkens 3 uren, waarin een vaste groep van deelnemers, de kans krijgt om met elkaar te reflecteren en elkaar feedback te geven.

Een Anker-coach zal deze sessies begeleiden en faciliteren.

Syllabus, vormingsattest, koffie en dranken inbegrepen.

Ontvangst vanaf 8u45.

 

Lean in de zorg: intervisie

09:00 - 12:00 22 apr 2022
24 jun 2022
16 sep 2022
18 nov 2022
22
apr
Functiecomplement

Muizendries 35, 9070 Destelbergen

360 ex. BTW