WZC-financiering in de praktijk ONLINE

De financiering van zorgpersoneel in een woonzorgcentrum is al jaren het resultaat van een complexe berekening. 

De overgang van Federaal naar Vlaams bracht een aantal nieuwe onderdelen met zich mee. 

De afschaffing van het Derde Luik, introductie van IFIC en recent het VIA6-akkoord tonen aan dat de financiering volop en snel evolueert. 

Door Covid-19 kwam werd tijdelijk een extra financiering ter beschikking gesteld via het e-loket. Daardoor wijzigde niet alleen technisch maar ook inhoudelijk de manier waarop naar zorg dient te worden gekeken.

 

Inhoud 

Tijdens deze vorming wordt toegelicht hoe de financiering van woonzorgcentra (Basistegemoetkoming zorg en eindeloopbaan) is opgebouwd.

Er wordt stilgestaan bij welke factoren meespelen om de WZC-inkomsten te optimaliseren en waar u op dient te letten bij het inbrengen van alle gegevens in de RaaS-applicatie.

 

Doelgroep

Zowel wie nieuw is in de residentiële ouderenzorg als wie al jaren meedraait, kan baat hebben bij een inleiding/opfrissing.

  

Docent

Hendrik Lauwaert is met ruim 10 jaar ervaring specialist in de complexe materie van de financiering van woonzorgcentra.

Als consultant begeleidt hij jaarlijks de RaaS-aangifte van een 70-tal WZC's (zowel openbaar als privaat). Tot slot ondersteunt hij ook het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

                    

Praktisch

Syllabus en vormingsattest inbegrepen

Om de veiligheid van alle deelnemers te garanderen gaat deze vorming ONLINE door. In de week voor de vorming ontvang je een mail met daarin een link om je te registreren, dit als extra security-stap.

Lees hoe onze online vormingen ervaren worden.

 

 

WZC-financiering in de praktijk ONLINE

09:30 - 16:00
09
dec
Online rondetafel

ONLINE, 9070 Destelbergen

195 ex. BTW
VOLZET