Hilde Taillieu

Hilde
Hilde Taillieu
directeur

"Alles is mogelijk als je er maar in gelooft"

Mijn jarenlange praktijkervaring in de brede zorgsector zorgt voor een deskundige en realistische kijk op de uitdagingen waar organisaties en teams dagelijks voor staan. “Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft’’ is mijn motto maar ook “doen wat werkt”. Ik vertrek vanuit de mogelijkheden en niet vanuit beperkingen.

De praktijk van de afdeling en organisatie koppelen aan de verwachtingen van de zorgvragers, medewerkers én de wetgeving, dat is waar ik voor ga, elke keer opnieuw. De voorbije jaren heb ik talrijke organisaties begeleid bij het optimaliseren van de werking en de uurroosters. Het is mijn passie teams te ondersteunen om op een vlotte manier tot een nieuw rooster te komen, een rooster waar alle partijen beter van worden. Bovendien heb ik via interimopdrachten bij vervanging van de directie de kans om teams en organisaties zowel op gebied van wetgeving als op gebied van organisatie en kwaliteit te ondersteunen.

De opleiding Master NLP, sofroloog en bemiddelaar hebben mijn kwaliteit om anderen te verbinden en veranderingsprocessen vloeiend te begeleiden nog versterkt.

In juni 2011 was ik medeauteur van het boek 'uurroosterplanning in Vlaamse Woonzorgcentra, tussen regelgeving en flexibiliteit'. In 2013 schreef ik, samen met Franky Blomme, hoofdinspecteur van de sociale inspectie, het boek 'Werkplanning in de zorgsector, een wettig uurrooster op maat van uw organisatie.' waar ik vooral de praktijk voor mijn rekening nam.

Elke dag ga ik met veel goesting en enthousiasme aan de slag om organisaties, medewerkers en teams te ondersteunen zodat ze op een professionele en hartelijke manier zorg kunnen bieden die 100% aansluit op de wensen en noden van de zorgvragers. Ik vind het vooral belangrijk dat ze blijven geloven in hun eigen krachten en kunnen. De 4 krachten die ik daarvoor inzet zijn inspireren, sensibiliseren, motiveren en enthousiasmeren.