Samenwerking tussen VZW Patient Empowerment en Anker

 

 

Voor alle opleidingen, trainingen en workshops rond Patient Empowerment is Anker consult geprefereerde partner. 

 

"Vanuit Anker zijn we fier om partner te mogen zijn van de VZW Patient Empowerment. Het is fijn om in deze samenwerking met ons Anker-dna verder te mogen timmeren aan de weg van empowerment en eigenaarschap." 

Hilde Taillieu Directeur Anker consult

anker-patiënt empowerment
PE

Wat is patient Empowerment

 

Patient Empowerment kan gedefinieerd worden als het proces dat leidt tot een gelijkwaardige relatie zorgvrager-zorgverstrekker. De zorgvrager zit dan mee aan het stuur van zijn of haar zorgproces. Daar zorgen de zorgvrager, de zorgverstrekker, de zorgorganisatie en het zorgsysteem samen voor.

VZW Patient Empowerment-voorzitter prof. Edgard Eeckman:

“Patient Empowerment is gerelateerd aan attitude maar evenzeer aan concreet gedrag."

"Terwijl we vanuit Patient Empowerment de algemene sensibiliserende uiteenzettingen blijven geven, kunnen we dankzij de partnerschap het geven van vormingen, opleidingen, workshops, … intensifiëren.  Dit is voor ons en voor de realisatie van patient empowerment een belangrijke stap. Tegelijk blijft de VZW ook de zorgvragers zelf sensibiliseren, patient empowerment staat immers voor gedeelde verantwoordelijkheid.”

Ontdek waar de VZW Patient empowerment voor staat!

Ons aanbod

 

Vanuit Anker organiseren we Inhouse opleidingen, trainingen, vormingen en workshops op maat van de doelgroep. Daarnaast zal Anker ook het aanbod van de open opleidingen uitbreiden met opleidingen patiënt empowerment. De opleidingen richten zich zowel tot zorgverstrekkers (artsen, verpleegkundigen, zorgkundigen, maatschappelijk werkers,…) als zorgorganisaties. We willen met organisaties, teams en zorgverstrekkers aan de slag om hen onder te dompelen in de wereld van eigenaarschap en patient empowerment. 

"We vertrekken bij onze vormingen steeds vanuit de praktijk en realiteit en zijn tegelijk toekomst- en doelgericht.” (Directeur van Anker consult Hilde Taillieu)

Elke vorming, opleiding, workshop, … brengt een evenwichtige mix tussen de concrete toepassing van patient empowerment en de dagdagelijkse praktijk van de deelnemers. Daarvoor zetten we naast de expertise van onze docenten een grote variatie aan werkvormen, methodieken en didactische tools in. 

Ontdekt de vorming in open aanbod.

 

Voor meer info mail naar vormingen@anker-vzw.be of neem contact op met Naiké Costa Tel: 0472 71 29 99