Starten met leidinggeven: persoonlijk traject

 

Leidinggeven is een boeiende vaardigheid. Als startende leidinggevende komen dan ook heel wat vragen op u af

 

Of het nu gaat om een functie als directeur, verantwoordelijke bewonerszorg, hoofdverpleegkundige, hoofd paramedici…. De taken en verantwoordelijkheden die een leidinggevende functie met zich meebrengt, zorgt voor stevige uitdagingen, ongeacht de ervaring. Maar hoe gaat men hier verantwoord, coachend en resultaatgericht mee om en wat kan men ontwikkelen?

Om succesvol leiding te geven is onze persoonlijke begeleiding op de werkvloer een zeer sterke tool. Een coach met ervaring in de zorgsector begeleidt de leidinggevende op maat. 

  start

  Een op maat gemaakt individueel traject

  In een op maat gemaakt individueel traject investeer je in de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. Deze persoonlijke leiderschapsondersteuning is volledig afgestemd op de functie, ervaring, problemen en ontwikkelvragen van de leidinggevende. 

  Het persoonlijk begeleidingstraject omvat verschillende domeinen:

  • persoonlijke kwaliteiten, competenties, ervaringen en vaardigheden;
  • leiderschapsstijl
  • de wijze waarop men met collega’s, medewerkers, bewoners, familieleden, artsen, andere disciplines, … omgaat
  • plannen en organiseren, timemanagement
  • optimalisatie gangbare procedures
  • eigen vragen, problemen en uitdagingen

  Het is een uniek begeleidingstraject om aan uw leidinggevende aan te bieden bij de start van een nieuwe functie of indien de leidinggevende zelf aangeeft te willen investeren in persoonlijke groei.

  Een begeleidingstraject verloopt over een periode van minstens 6 maanden met een minimum frequentie van 2 dagen per maand. De start verloopt in het begin intensief en vermindert geleidelijk aan afhankelijk van het verloop van het proces en de focus op één of meerdere domeinen.

   

  Ontdek alle mogelijkheden omtrent leiderschapstrajecten